ECO Friendly - Uw specialist in pelletkachels en pelletketels
Menu
Home
Pelletkachels prijzen
Milieuvriendelijke Verwarming op houtpellets
Pelletkachels
CV-Pelletketels
Prijzen pelletkachels
Realisaties - Pelletkachels, CV-Kachels op pellets en Pelletketels
Promoties Pelletkachels
Pelletkachel
Veelgestelde vrage5lletketels en Pelletkachels
Catalogus Pelletketel, Pelletkachel
Infobladen pelletketels, pelletkachels
Links ivm uw pelletkachel en pelletketel

Techniek pelletkachels

Pelletkachels

 
Pelletkachels zoeken op merk en vermogen
Informatie om een goede keuze van uw pelletkachel te maken
Bereken het benodigd vermogen voor uw pelletkachel
Rika Induo: Stoken op hout en pellets!

Soorten pelletkachels

Pelletkachels bestaan in verschillende varianten en hebben altijd een hoge warmteopbrengst.

Pelletkachels met gedwongen ventilatie

De meeste pelletkachels hebben een warmtewisselaar met gedwongen luchtcirculatie. Ze combineren de gezelligheid van een houtkachel met modern comfort en een hoog thermisch rendement (afstandsbediening, programmasturing, weinig onderhoud...)

Pelletkachels met natuurlijke convectie/straling (RIKA)

Pelletkachels van het Oostenrijkse merk Rika werken bijna geruisloos. De warmteafgifte gebeurt immers op een natuurlijke wijze. De warmtewisselaar is als een radiator in gietijzer. Daardoor verwarmt de omgevingslucht zonder convectieventilator.

CV-pelletkachels

CV-pelletkachels zijn automatische pelletkachels met een water-warmtewisselaar. Deze hydraulische pelletkachels hebben een ingebouwde circulatiepomp en worden meestal gecombineerd met een buffervat (een soort grote warmwaterboiler)

Dergelijke kachels geven hun warmte vooral af via radiatoren en kunnen dus meerdere ruimtes verwarmen.
Een hydraulische pelletkachel heeft een extreem hoog rendement: van 89-94%.

Een schoorsteen voor een pelletkachel?

Een pelletkachel is het meest CO-veilige verwarmingstoestel onder de kachels die gebruik maken van een vaste brandstof, maar wel op voorwaarde dat de pelletkachel correct geïnstalleerd is.

Voor uw veiligheid en om technische redenen is een schoorsteen met een minimale natuurlijke trek absoluut nodig bij de installatie van een pelletketel of pelletkachel. Een pelletkachel zonder schoorsteen of met een slechte schoorsteen kan in ideale omstandigheden wel werken, maar zorgt vroeg of laat voor problemen zoals roetaanslag op muren, een laag rendement, een sterk verminderde levensduur en terugslag van rookgassen. Bovendien is er een kans op CO-vergiftiging bij een slecht geïnstalleerde kachel. (Elk jaar sterven in België ongeveer 100 personen ten gevolge van een CO-vergiftiging (koolstofmonoxide) en worden bijna 2 000 personen opgenomen in een ziekenhuis na een CO-vergiftiging. In bijna alle gevallen is de vergiftiging te wijten aan slechte installaties, niet aan de toestellen zelf...)

De diameter van de rookgasafvoer is relatief klein (80mm of 100mm, uitzonderlijk dia 130mm). De minimale verticale schouwdiameter die Eco Friendly toepast is 100 of 130mm bij nieuwe, dubbelwandige inox schouwen. Minder goede, bestaande schouwen krijgen best een schouwvoering in dubbelgelaagde inoxflexibel of inoxbuis van dia 100 of 125mm. Dit maakt het reinigen van de schouw ook eenvoudiger, er is geen condens in de schouw en daardoor ook minder kans op een schouwbrand. Een goede raad: Laat je kachel niet steeds op een lage stand branden, maar brand regelmatig eens op een hoog vermogen. Dit is goed voor je pelletkachel en voor je schouw.

ECO Friendly Nieuws

BATIBOUWACTIES

VANAF NU REEDS

Kom zeker langs in onze toonzaal te Adegem. Vind nu reeds het model van uw keuze in ons ruim assortiment!

mooie condities

klik HIER zeker!


KACHEL OP HOUT EN PELLETS

RIKA Paro en Induo

Vanaf 2 januari tem 30 april 2018: toonzaal Adegem, 200€ korting  bij aankoop van Paro en 250€ bij aankoop Induo van Rika. Niet cumuleerbaar met andere kortingen of acties.

De Paro brandt in onze toonzaal! Kom gerust een kijkje nemen.

RIKA

klik hier voor plannetje/openingsuren


Toonzaal te Westerlo

toonzaal open op zondag en maandag

Pelletkachels Vanhees
Boerenkrijglaan 4a
2260 Westerlo
0494 60 59 50

Roco en Miro uit toonzaal met mooie korting!

openingsuren

klik hier


Nieuws - Pelletketels en Pelletkachels
Pellets ECO Friendly Heating - Uw specialist in pelletkachels en pelletketels! Vind een pelletkachel Centrale verwarming op houtpellets - Pelletketel Eco Friendly - Pelletkachel specialist Hernieuwbare Energie - Pellets